DO Montsant

Una terra de bon vi

Les primeres Denominacions d’Origen vinícoles espanyoles van ser reconegudes l’any 1932 a l’Estatut del Vi promulgat pel govern estatal, entre les que hi figurava la DO Tarragona. Dins dels límits de la DO Tarragona es diferenciava la “subzona Falset”, que ocupava l’actual territori de la DO Montsant. Finalment, tenint en compte les característiques específiques dels nostres vins i la importància del conreu de la vinya a la zona, l’any 2001 es va aprovar la creació de la Denominació d’Origen Montsant, que arrencava amb 28 cellers inscrits, i avui compta ja amb 55.

Aquests 53 cellers es troben repartits entre 16 municipis, la majoria de la comarca del Priorat i alguns de la Ribera d’Ebre: Cabacés, Capçanes, Cornudella de Montsant, Darmós, Els Guiamets, El Masroig, El Molar, Falset, La Bisbal de Falset, La Figuera, La Serra d’Almos, La Torre de Fontaubella, Marçà, Margalef, Pradell de la Teixeta i Ulldemolins.

 

 

La superfície de vinya és de 1.863,80 ha i la superfície de les varietats negres, de 1.753,20 ha, que correspon al 94% del total.